matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
diego662:
W zbiorze (0;
∞
) rosnąca jest funkcja:
2
A. f(x)=
x
√
3
B. f(x)=
x
2
C. f(x)=
3x
−4
D. f(x)=
x
Proszę o pomoc
18 lis 20:52
diego662:
up
18 lis 21:02
PW:
Przypomnij sobie z lekcji jak wygląda wykres
1
g(x) =
.
x
Wszystkie funkcje z A, B i C to mutacje tej funkcji powstałe w wyniku pomnożenia przez dodatnią stałą,
18 lis 21:07
bezendu:
D)
18 lis 21:07
diego662:
dzięki
18 lis 21:13