matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kw., miejsca zerowe, a,b
diego662:
Miejscami zerowymi funkcji f(x)=x2+ax+b sa liczby −4 i 2 zatem A a+b=−8 B a+b=−6 C a+b=−2 D a+b=8 Proszę o pomoc
18 lis 20:16
Radek:
(x+4)(x−2) x
2
−2x+4x−8 x
2
+2x−8 2+−8=−6
18 lis 20:17
diego662:
Dziękuję
18 lis 20:28