matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż równanie
alka:
Proszę o pomoc w rozwiazaniu równania.
x
2
−5x−6
a)
=0
x−2
3x+4
x+8
b)
=
x+2
x+5
18 lis 19:44
Hajtowy:
a) D=ℛ − {2} x
2
−5x−6 = 0 Licz Δ
3x+4
x+8
b)
−
= 0
x+2
x+5
Wspólny mianownik i jazda. D=ℛ − {−5;−2}
18 lis 19:45
alka:
Witajcie pomoże ktoś dokładniej?
21 lis 19:35