dd
Hugo: na ile sposoböw mozna ustawic 4 kobiety i 4 mezczyzn w kolejce jesli konieta nie moze stac za
kobieta.
Oczywiscie to wdl mnie : 4! * 4!* 2 , 4! Mezczyzn 4! Kobiet i to na dwa sposoby; kmkmkmkm lub
mkmkmkmk ... = 1152 a w odp jest 2880 wiec o co chodzi :c
18 lis 19:39
Hajtowy:
5 sposobów:
KMKMKMKM
KMMKMKMK
KMKMMKMK
KMKMKMMK
MKMKMKMK
5 * 4! * 4! = 24 * 24 * 5 = 2880
18 lis 19:40
Hugo: Ale to bylo brzydkie ;x ... Wiedziałem ze 24*24* magiczne z *upy 5, tylko skąd =2880.. No cóz,
dz! bardzo
18 lis 20:01