Help
Monia: Oblicz
a) √3*(3√24−4√6+5√54=
Proszę o pomoc
11 paź 15:12
Kuba: 3√24*3−4√6*3+5√54*3=
=3√9*8−4√9*2+5√81*2=
=9√4*2−13√2+45√2=
=18√2+32√2=50√2
11 paź 15:19
Monia: ale wynik ma wyjść 51√2
11 paź 15:28
Monia: sorry 50√2
11 paź 15:40
Katie91: √3*(3
√24−4
√6+5
√54)=
=
√3*(3
√4*6−4
√6+5
√9*6)=
=
√3*(6
√6−4
√6+15
√6)=
=
√3*17
√6=17
√6*3=
=17
√18=17
√9*2=
=51
√2
11 paź 16:42
Katie91: Kuba robił dobrze tylko pomylił się przy obliczeniu 4
√9*2 co równe jest 12
√2 a nie 13
√2..
Zdarza się

pozdrawiam
11 paź 16:49
Kuba: palec na klawiaturze musial mi sie przesunac o 1 miejsce−sory za wprowadzenie w blad
11 paź 17:37
Monia: nic się nie stało
11 paź 18:49