podaj dziedziny funkcji
sowa: bardzo proszę pomóżcie.
podaj dziedziny funkcji
e) y=
√5x−1
18 lis 18:46
lol: b) D=R/{16}
c) D=R/{2}
d) D=R/{0}
e) D=(0;+
∞)
f) D=R/{−1}
18 lis 18:51
ola585: Poszę o pomoc muszę wyznaczyć dziedzinę:
f(x)= √2−23x
f(x)= √x2+ 2x− 3 + 2x−1
18 lis 19:51
ola585: w pierwszym wyszło mi 6 dobrze?
18 lis 19:52
5-latek: Moze i cos jest z szostka ale wyszlo zle
| | 2 | |
1) 2− |
| x≥0 i rozwiaz ta nierownosc Ma wyjsc przedzial a nie jedna liczba bo to nie jest |
| | 3 | |
rownanie tylko nierownosc
2) x
2+2x−3≥0 rozwiaz ta nierownosc i x−1≠0
19 lis 00:46