matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Alojzy:
f(x)=x
x
2
(x do potęgi x do potęgi drugiej..) Czy pochodną tego równania jest: f'(x)=f(x)*x(lnx+1). Rozwiązałem i wolę się upewnić
18 lis 18:30
woj;):
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28x^x^2%29%27
18 lis 18:41
Alojzy:
Na taki sposób sprawdzenia nie wpadłem, dzięki
18 lis 18:49