Prund przemienny
Saizou : Przez cewkę przepływa prąd zmieniający się według równania I=2sin314t. Indukcyjność cewki
wynosi L=0,5H a jej opór czynny jest znikomy R≈0 (powinno być bliski równy zeru jeśli coś
takiego istnieje kreska a nad nią falka) Zapisz równanie według którego zmienia się napięcie w
cewce.
L=0,5H
R
L=2πfL=πf
Z=R
L
U=2sin314t*πf i teraz nie wiem jak dalej
18 lis 18:24
Piotr 10: Uchwilowe=Umax*sin ωt
Ichwilowe=Imax*sin ωt
18 lis 18:37
Saizou : czyli że jak to ma być

nie ogarniam tego
18 lis 18:45
Piotr 10: Ja to do końca pewny nie jestem, bo troszkę zajęty jestem. Ale może wylicz U
Max,
18 lis 18:48
Saizou : daję sobie spokój, jutro się dowiem jak to było trzeba zrobić
18 lis 18:50
Piotr 10: Umax=Z*Imax
Imax=2
Policz to i wstaw to do równania ktore podalem, Ale może pomyśl czy to ok
18 lis 18:58