matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
uczeń15:
oblicz pole i wysokość rombu którego jedna przekatna ma długość 30cm a druga jest 2 razy krótsza od boku
18 lis 18:08
dero2005:
d = 30 a = 2f a
2
= (
d
2
)
2
+ (
f
2
)
2
f = 2
√
15
a = 4
√
15
d*f
P = a
2
sinα =
2
d*f
sinα =
2a
2
h = a*sinα
18 lis 18:19