matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz - logarytmy
Eis :
Oblicz :
2
5
√
64
log
1
4
√
8
18 lis 17:57
PW:
5
√
64
=
5
√
2
6
=2
5
√
2
√
8
=2
√
2
2
5
√
64
2•2
5
√
2
5
√
2
2
1
5
=
= 2
= 2
= ...
√
8
2
√
2
√
2
2
1
2
1
Podstawa logarytmu
= 2
−2
i zastosować definicję logrytmu.
4
18 lis 18:07
Eis :
Dziękuję
18 lis 18:10