matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Deficyt masy
Hajtowy:
Oblicz deficyt masy
12
6
C ⇒ 12u
Δm
* 100% = ...
m
atomu
Pomoże ktoś?
18 lis 16:13
Hajtowy:
Trivial
,
Mila
, i inni
Help
18 lis 16:59
Hajtowy:
hmm
18 lis 18:21
Hajtowy:
6 * 9,11 * 10
−31
+ 6 * 1,6749 * 10
−27
+ 6 * 1,6726 * 10
−27
=20,090499 * 10
−27
12 * 1,660538 * 10
−27
= 19,926456 * 10
−27
(20,090466 − 19,926456) * 10
−27
= 0,16401 * 10
−27
(0,16401 / 19,926456) * 100% = 0,82% Tak to ma być?
18 lis 19:05
Maslanek:
Mhm
18 lis 23:00
Koxisty:
Beng! = 0,82%
18 lis 23:07