Linia środkowa w trapezie
Anunqa: Bardzo proszę o pomoc w następującym zadaniu:
Różnica długości boków podstaw trapezu jest równa 8, a długość linii środkowej wynosi 11.
Oblicz długości podstaw tego trapezu.
11 paź 13:54
tim: Podaj wzór na długość środkowej trapezu.
11 paź 13:57
Andrzej: środkowa trapezu to odcinek łączący środki ramion, jej długość to połowa sumy podstaw
11 paź 14:00
tim: Podstawiając do wiadomości Andrzeja.
a − b = 8
Wyznacz a i b.
11 paź 14:04
ania: : egipt ma 68,3 mln mieszkańców ,Czad ma powierzchnię 1,28 mln km . Ile hektarów powierzchni
Algerii przypada na 1 mieszkańca tego kraju ?Jaka jest gestośc zaludnienia
11 paź 14:35
tim: 1,28 mln km
2 / 68,3 mln mieszkańców
x km
2 / 1 mieszkańca
| | 64 | |
x = |
| km2 / mieszkańca |
| | 3415 | |
Zamień na hektary.
Teraz gęstość:
68,3 mln mieszkańców / 1,28 mln km
2
x mieszkańców / km
2
x = 53,359375 mieszkańca / km
2
11 paź 14:43
Anunqa: Bardzo dziękuję za pomoc
11 paź 14:45
miśka: powinno wyjść około 7,6 ha, RPA: 36 os/km kwadrat
więc to jest źle
20 wrz 19:36