MATMA
dada: Działka ma kształt kwadratu o boku długości 17,5 m, druga działka ma kształt prostokąta o
bokach 15.1 m i 19,9 m.
a) Ile siatki potrzeba na ogrodzenie każdej działki

b) Pole której działki jest większe i o ile

Zadanie na jutro proszę o szybkie rowiązanie zadania ( a i b )
( Działania )
11 paź 13:44
Kuba: a)obw1=4*17,5=70
obw2=15,1*2+19,9*2=70
b)P1=17,52=306,25
P2=19,9*15,1=300,49
pole 1 dzialki jest wieksze o 306,25−300,49=.....
11 paź 14:26
ilka: 
heh no uz ktos juz roziązał poprawnie wiec 2 raz ne musze
11 paź 16:07