matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj ciaglosc funkcji
marian:
zbadaj ciąglosc funkcji f(x)= sin6x/x dla x≠0 1/6 dla x=0 Prosze o pomoc. kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac
18 lis 14:47
wredulus_pospolitus:
sin6x
oblicz granicę funkcji g(x) =
dla x−> 0
x
1
i sprawdź czy będzie ona równa
6
18 lis 14:48