matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
magda:
oblicz granicę lim
(
x→∞) (
√
x
2
+3x
−x)
18 lis 14:22
irena_1:
x
2
+3x−x
2
3x
3
√
x
2
+3x
−x=
=
=
√
x
2
+3x
+x
x(
√
1+
3
x
+1)
√
1+
3
x
+1
3
3
→
=
1+1
2
18 lis 14:25
magda:
dziękuje
18 lis 14:33