matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
Pati:
Wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta a, wiedząc, że sin a = 2/7
18 lis 14:15
irena_1:
x
2
=7
2
−2
2
=49−4=45 x=3
√
5
3
√
5
cosα=
7
2
2
√
5
tgα=
=
3
√
5
15
3
√
5
ctgα=
2
18 lis 14:28
Pati:
18 lis 14:31
Pati:
słuchaj a (−3) do kwadratu to jest 9 czy −9?
18 lis 14:52