proszę o rozwiązanie :( zależy na czasie.
ILONA: Rozwiąż równanie i nierówność
a) 2(x − 5)(x + 4) = 0
b) 2x2 − 3x + 1 < 0
c) −3(x − 1)(x + 2) ≤ 0
d) 3x2 + 7x − 10 = 0
18 lis 13:48
wredulus_pospolitus:
haha
no to fajnie że Ci na czasie zależy
18 lis 13:48
wredulus_pospolitus:
a my to co ... kurier dostarczający gotowce
18 lis 13:49
ILONA: hehe przepraszam za to wyrażenie ale bardzo ważna sprawa.
18 lis 13:49
ILONA: akurat potrzebuję gotowca, tak wyszło.
18 lis 13:50
wredulus_pospolitus:
czyli piszesz sprawdzian
no to życze powodzenia
18 lis 13:51
wredulus_pospolitus:
a wystarczy jedynie
a) ruszyć głową i spojrzeć na to
b) Δ policzyć i zrobić 'wężyka'
c) ruszyć głową + zrobić 'wężyka'
d) Δ policzyć
18 lis 13:53
ILONA: akurat siedzę w domu i uczę się od 3 godzin matematyki, a dalej nie chce mi wyjść. nie mam
czasu tego robić dłużej bo wyjeżdżam zaraz, a jutro mam sprawdzian, więc chciałabym to
przeanalizować wieczorem jak wrócę.
18 lis 13:53
wredulus_pospolitus: no to wieczorem jak wrócisz ... odezwij się ... ktoś Ci wyjaśni co zrobić
18 lis 13:54
krystek: a) x−5=0 lub x+4=0
b) Δ, x1, x2 wykres i odpowiedź.
c) m zerowe wykres i odpowiedź
d)Δ, x1 i x2
18 lis 13:56