"na" "1 na 1"
mała kulka: Mam problem o co chodzi z tym "na" i "1 na 1" w funkcjach , bylbym, bardzo wdzieczny za
wytlumaczenie albo o jakis filmik albo stronke gdzie jest to dobrze wytlumaczone bo nie
potrafie zrozumiec
17 lis 23:21
18 lis 00:01
Janek191:

Funkcja "na" to suriekcja
na
f : X → Y
Y = f ( X )
18 lis 09:18
Janek191:

Funkcja "na" to suriekcja
na
f : X → Y
Y = f ( X )
18 lis 09:19
Janek191:

Do grafu : Y = f ( X )
Funkcja 1 → 1 to bijekcja.
1→1
f : X → Y ; inny zapis : f : X → Y
≈
18 lis 10:57
mała kulka: dzieki Janek
18 lis 12:23