matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie:
kamczatka:
rozwiąż równanie:
1
a
2
=p
2
+
p
2
4
√
5
jak to rozwiązać żeby wyszło a=
p ?
2
17 lis 22:38
Hajtowy:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=a%5E2%3Dp%5E2%2B%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7Dp%5E2
17 lis 22:39
krystek:
1
A ile to (1+
)*p
2
=
4
17 lis 22:40
Hajtowy:
5
p
2
4
17 lis 22:43