Oblicz równania
Jędrzej: zadanie 1.
zadanie2.
zadanie3.
17 lis 22:32
Jędrzej: ciąg dalszy zadań
zadanie 4.
x
3−4x
+2x−8=0
zadanie 5.
x
−x
2+x−1=0
zadanie 6.
2x
3−3x
2+4x−6=0
teraz zadania z ciągów
zadanie 7.
17 lis 22:36
Hajtowy: Zadanie 1,2,3 −> wszystko na 1 stronę i wspólny mianownik
3,4,5 −> wielomiany. Grupowanie lub szukanie podzielników wyrazu wolnego
17 lis 22:37
Hajtowy: Pamiętaj o dziedzinie
17 lis 22:38
Jędrzej: a nie dało by tak rady rozwiązać tego

Prosze
17 lis 22:39
Hajtowy: W 1 i 2 na 1 stronę
W 3 zadaniu :
D=R−{−4;4}
Policz Δ : x
2 − 3x−4
Później masz postać :
Dzielenie na mnożenie zamień i jazda.
17 lis 22:42
krystek: A Pan Jędrzej tylko przepisze



!
17 lis 22:42
Jędrzej: ok dzięki
17 lis 22:55
Jędrzej: Już rozumiem
17 lis 22:58