samouczek: przy określaniu zb. wartości funkcji homograficznej biorę pod uwagę dziedzinę. Wytłumaczy mi
ktoś ten przykład?
Df. x∊R \{1}
dlaczego zbiór wartości wynosi 2 a nie −2. Co by było gdyby w dziedzinie było x+1. Czy wtedy
zbiór wartości uległby zmianie? prosze wytłumaczcie mi to jakos bo tego nie ogarniam
17 lis 21:19
Jolanta: to asymptody na osi x=1 a na y =2 czyli y sa poniżej 2 aż do −∞
17 lis 21:30
Radek:
ZW=R\{2} interesuję Cię tylko asymptota pozioma
17 lis 21:31
samouczek: czyli zbiór wartości zalezy od asymptory poziomej? a co z dziedziną?
17 lis 21:40