Wyznacz zbioryy (A U B)' i A' U B'
zadanie: pomooocy, wytłumaczy ktoś?
a) A = (−5;1), B = <−2;3>
b) A = ( − ∞ ;2>, B= (3,7>
17 lis 21:15
Jolanta: masz zaznaczone zbiory na osi liczbowej ?
17 lis 21:16
17 lis 21:18
krystek:

Pomyśl i zapisz
17 lis 21:19
zadanie: wiem, że suma A i B będzie (−5;3) ale nie wiem jak to mam rozwiązać kiedy mam (A U B) prim
17 lis 21:24
krystek: Uzupełnienie do całej osi (−∞,−5> U (3,∞)
17 lis 21:26
Jolanta: to prim to dopełnienie czyli rozwiazaniem jest wszystko poza przedziałaem (−5,3>
3 nalezy do zbioru B a ty ja opuściłeś
17 lis 21:27
zadanie: ahaaaaaaa, czyli to prim to jest wszystko poza tym zbiorem? czyli będzie (A U B)' = (−∞; −5) U
(3; ∞)?
17 lis 21:28
krystek: Popatrz na domknięcia przedziałów


!
17 lis 21:28
zadanie: pomożecie przy podpunkcie B?
17 lis 21:29
Mila:
a)
AUB=(−5,3>
(AUB)' to , co poza zbiorem (AUB) na osi
(−∞,−5>U (3,∞)
Dalej pisz
17 lis 21:30
Jolanta: nie skończyłeś a
17 lis 21:34
zadanie: wytłumaczy ktoś b)?
17 lis 21:40
Jolanta:

A'=wszystko poza A=(−
∞,−5> u <1,
∞)
B'=(−
∞,−2) u(−3,
∞)
A'+B'=
17 lis 21:43
krystek:
17 lis 21:44
Jolanta: zaraz konczę wiec jesli czegoś nie rozumiesz to pytaj, ale konkretnie czego nie rozumiesz
17 lis 21:44
zadanie: czyli w b) będzie:
(A U B)' = (2,3> U (7, ∞)
A' U B' = ?
17 lis 21:46
zadanie: ?
17 lis 21:57
krystek: (AUB)' dobrze
Wyznacz A' nastepnie B' i następnie sumuj
17 lis 21:59
Mila:
A'UB' to suma zbiorów ( złączenie) A' i B'
Najlepiej zaznacz A' i B' na osi.
17 lis 22:01
Mila:
Witaj Krystek, już stąd odchodzę, nie przeszkadzam.
17 lis 22:01
krystek: Witaj Milu! Miłego wieczoru
17 lis 22:03
zadanie: A' czyli (2, 3> ?
17 lis 22:04
krystek: NIE!
17 lis 22:06
zadanie: to jak?
17 lis 22:07
zadanie: (2, ∞)?
17 lis 22:08
5-latek: Witaj
Milu

Tez myslalem ze to nasza krystek ale wczesniej juz wiedzialem ze nie . Nasza jest jednak
niebieska
17 lis 22:09
zadanie: hallo?
17 lis 22:10
krystek: Tak
17 lis 22:13
zadanie: co tu będzie A'?
17 lis 22:14
krystek: Napisałeś o 22:08
17 lis 22:15
zadanie: napisałaś*
17 lis 22:16
zadanie: dobra, dziękuję wszystkim którzy mi pomogli, mniej więcej już to rozumiem

!
17 lis 22:16
Mila:
Witaj
5−latek, dzisiaj na forum dziwne rzeczy się dzieją, nie wiadomo, "kto jest kto".
17 lis 22:20
krystek: Zmiana laptopa, musze odzyskać koloryt!
17 lis 22:25