ciagii
kinia: ciąg geometryczny w którym iloraz a=1/2 i a1 ≠0 jest:
a. na pewno malejący
b. na pewno rosnący
c. na pewno nie monotoniczny
d. na pewno monotoniczny ale nie wiadomo czy rosnący czy malejący
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an= n2/2n+1
an+1
a.an +1 = n2+2n+1/2n+3
b.an +1= n2+1/2n+2
c.an +1= n2/2n+3
d.an +1= n2/2n+1 +1
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an =−n+3. liczba dodatnich wyrazów tego ciągu jest równa
a. 3
b.2
c.wszystkie od 4 włącznie
d.wszystkie od 3 włącznie
dane są dwa początkowe wyrazy ciągu arytmetycznego
a1= 4/√3 +2
a2= 2/√3 +2
różnica tego ciągu jest równa
a.2 √3 − 4
b.2 √3 +4
c.−2 √3 −4
d.−2 √3+4
17 lis 20:55