matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
lol:
Jak obliczyć o ile procent wzrosnie pole trójkąta jeśli jego podstawę i wysokość zwiększymy o 40%. proszę o pomoc!
11 paź 12:53
tim:
ah
P =
2
1,4a * 1,4h
1,96ah
P
w
=
=
2
2
11 paź 12:55