dowod
Kasia18: jak to udowodnić:
log √18− log √12= log √6−log2
17 lis 20:11
Eta:
Zastosuj wzór! ( tym razem nie dam
gotowca
17 lis 20:12
Kasia18: L=1.5
17 lis 20:14
Eta:
| | √18 | | 3 | | √3 | | 1 | |
L= log |
| = log |
| = log |
| = |
| √6 |
| | √12 | | 2 | | √2 | | 2 | |
P= .............
17 lis 20:21
Eta:
| | 3 | | 3 | |
Poprawiam zapis zamiast |
| ma być : L=..... = log√ |
| =... |
| | 2 | | 2 | |
17 lis 20:22
Kasia18: P=log √6/2
17 lis 20:25
Eta:
| | √6 | | 1 | |
No to L=P bo przecież log |
| = log |
| √6 |
| | 2 | | 2 | |
17 lis 20:29