Trygonometria Wyznacz pole koła opisanego na trójkącie równoramiennym
Pan P: Wyznacz pole koła opisanego na trójkącie równoramiennym o ramionach długości 3 i kącie o mierze
68 stopni zawartymi między tymi ramionami
Witam ponownie z następnym zadaniem

Miałby ktoś czas aby napisać co musze zrobić, ewentualnie podać wzory a ja samemu oblicze.
17 lis 20:00
Eta:
| | 3 | |
Z tw, sinusów |
| = 2R ⇒ R=..... sin56o −−odczytaj z tablic |
| | sin56o | |
P(koła) = πR
2=..........
dokończ .......
17 lis 20:08
Pan P: Już jestem
Dzięki Eta

R= 1,80
P = 3,24 pi
17 lis 20:31
Eta:
R≈1,81
P≈ 3,28π [j2]
17 lis 20:38
Pan P: Dzięki, źle przybliżyłem R
17 lis 21:49