log
kinia: oblicz:
log2 0,25+log3 1/81 − log 0,001
log2 3 √2 +log √10 − log5 √125
log3 6+log3 12 − log3 8
2 log2 10− log2 25− 0,1 log2 210
17 lis 19:51
irena_1:
| | 1 | |
log20,25+log3 |
| −log0,001=log22−2+log33−4−log10−3= |
| | 81 | |
=−2−4+3=−3
17 lis 19:52
irena_1:
| | 6*12 | |
log36+log312−log38=log3 |
| =log39=log332=2 |
| | 8 | |
17 lis 19:53
irena_1:
| | 102 | |
2log210−log225−0,1log2210=log2 |
| −0,1*10=log24−1=2−1=1 |
| | 25 | |
17 lis 19:55
17 lis 19:55
irena_1:
Sprawdź drugi przykład
17 lis 19:56
kinia: na pierwiastku ma być 3
17 lis 20:03