Narysuj wykres
Jusia : Y=
1x
Y=x
3
Y=I x+4I
Y= I X−3I+2
Y=
√x u w górze → =[−2,0]
Napisz wzór
plis pomóżcie mi narysować wykres funkcji sama nie za bardzo rozumiem i myślę jak to narysować

z góry dziękuję
17 lis 18:43
bezendu:
D=R\{0}
malejąca (−
∞,0), (0,
∞)
17 lis 18:45
bezendu:

funkcja wyjściowa f(x)=|x| czerwona
g(x)=|x| przesunięta o wektor v
→[−4,0] niebieska
17 lis 18:46
bezendu:

Wyjściowa f(x)=
√x niebieska
Przesuwam o wektor u
→[−2,0] czyli dwie jednostki w prawo (zielona) g(x)=
√x−2
17 lis 18:48
bezendu:

f(x)=x
3
17 lis 18:49