| 1 | 1 | |||
Wykaż , że dla funkcji j określonej wzorem f(x)=2(x2+ | )+5(x+ | ), gdzie | ||
| x2 | x |
| 1 | ||
x≠0,spełniony jest warunek f(x)−f( | ) | |
| x |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
f( | ) =2( | + | +5( | + | ) | |||||
| x | x2 | x2 | x | x |
| 1 | ||
dobrze napisałem f( | )? | |
| x |
| 1 | ||
a za x2 wstawiam | , to chyba tak zrobiłem | |
| x2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||
f( | )=2( | + | )+5( | + | ) chyba tak | |||||||||||||||||
| x | x2 |
| x |
|
| 1 | |||||||||||
to ile to jest | =... | ||||||||||
|
| 1 | 1 | 1 | ||||
f( | )=2( | +x2)+5( | +x) | |||
| x | x2 | x |
| 1 | 2 | 5 | ||||
f( | )= | +x2+ | +5x | |||
| x | x2 | x |
| 1 | 2+x4 | 5+5x | ||||
f( | )= | + | ||||
| x | x2 | x |
| 2+x4+5x+5x2 | ||
f(1x)= | ||
| x2 |
| 1 | x2(x2+5)+5x+2 | |||
f( | )= | |||
| x | x2 |
| 1 | ||
f( | )=x2+5x+7 | |
| x |