WYKAZ
ppoo: wykaz ,ze
a) jeżeli A=3 √2−1 B=3 √2+1 TO B=9A
b) jeśli A=4 √24+8 B=8 √12+4 TO A=16B
17 lis 18:34
17 lis 18:36
irena_1:
A=3√2−1
9A=9*3√2−1=32*3√2−1=3√2−1+2=3√2+1=B
17 lis 18:36
opo: a jak będzie B?
17 lis 18:58
sushi_ gg6397228:
napisalem co trzeba zrobic
17 lis 19:10
wredulus_pospolitus:
B jest analogiczny ... musisz ruszyć główką i zrobisz to
17 lis 19:11
ADA: probowalem.. tylko jakos nie wyszlo
17 lis 19:12
sushi_ gg6397228:
nie wiedziałem, że ADA to imię męskie
trzeba zrobić tą samą podstawe
17 lis 19:17
ADA: koncowa postac jest taka: 24+23{ √12+4 i nie wiem co dalej
17 lis 19:18
irena_1:
A=4√24+8=42√6+8=(22)2√6+8=24√6+16
16B=16*8√12+4=24*(23)2√3+4=24*26√3+12=26√2+16
Jeśli dobrze, to A≠16B , bo 4√6≠6√2
17 lis 19:48
Kasia18: hymm nie wiem co zrobić bo miałam wykazac ze to się rowna a tu wychodzi ze jednak nie
17 lis 19:50
Kasia: pomylka, zamiast pierwiastek z 24 ma BYC Z 27
17 lis 21:31