zadanko
plus: 1.w trojkacie rownoramiennym podstawa ma dlugosc 16a ramie 17 Oblicz odleglosc srodka wysokosci
poprowadzonej na podstawe trojkata od ramienia kata
11 paź 09:24
plus: 2.Prosta równolegla do podstawy AB trojkata ABC przecina ramiona AC i BC odpowiednio w punktach
D i E dzilei ten trojkat na dwie figury o rownych polachW jakim stosunku liczac od wierzcholka
C dzieli ona ramiona trojkata
11 paź 09:27
plus: 3.Na trojkacie ABC w ktorym IACI=IBCI opisano okrag o srodku O i promieniu R=20 Wiedzac ze
ILAOBI=120 stopni oblicz pole trojkata oraz dlugosc promienia okregu wpisanego w ten trojkat
Rozwiaz dwa przypadki
11 paź 09:30
plus:
11 paź 12:55
plus:
11 paź 16:03
kot:
11 paź 16:55
kot: i jak
11 paź 20:41