Napisz wzór funkcji
berbetka: Dana jest funkcja y = − 4x +2 Napisz wzór funkcji otrzymanej po przesunięciu danej funkcji o
wektor u = [2,0]. Narysuj oba wykresy.
17 lis 17:27
sushi_ gg6397228:
co zaproponujesz?
17 lis 17:37
berbetka: a co mam zaproponować?
17 lis 17:47
sushi_ gg6397228:
ze narysujesz rysunek funkcji y= −4x +2
17 lis 17:49
berbetka: jakbym wiedziala jak narysować to bym nie pisala tutaj
17 lis 17:51
sushi_ gg6397228:
to w szkole na lekcji spalaś ?
17 lis 17:51
krystek:

y=−4(x−2)+2
17 lis 17:52
52: najpierw narysuj y=−4x+2
a potem przesunięte o wektor [2,0]
y=−4(x−2) +2
y=−4x+8+2
y=−4x+10 narysuj i zadanko z głowy ; )
17 lis 17:52
17 lis 17:57