matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania i nierownosci
gosiata:
Równanie a
2
x − 7 = 49x + a ma nieskończenie wiele rozwiązań dla a równego:
17 lis 16:55
mika:
Musi być spełnione a
2
= 49 oraz −7 = a.
17 lis 17:15
MathGym:
dla a = −7
17 lis 17:16