?
tyty: dla jakich parametrów x przyjmuje to wyrażenie:
x
−1 = m
2−2

?
17 lis 16:14
tyty: jedynka też jest w potędze jakby co
17 lis 16:15
tyty: i dlaczego tutaj dziedzina będzie x należała do R wykluczając zbiór o elemencie 0?
17 lis 16:15
Saizou : bo
| | 1 | |
x−1= |
| a nie można dzielić przez 0 |
| | x | |
17 lis 16:17
Saizou : a może byś napisał/a poprawną treść tego zadania
17 lis 16:20
tyty: dla jakich parametrów m wartość przyjmuje podane wyrażenie?
17 lis 16:25
5-latek: Napisz jeszce raz porzednie tresc zadania .
| | 1 | |
Jesli chodzi o to zero to masz taki wzor a−n= |
| |
| | an | |
| | 1 | | 1 | |
to z tego wzoru x−1= |
| = |
| |
| | x1 | | x | |
17 lis 16:25