Wyznaczniki
Szymek: witam, ile wynosi wyznacznik bo jak ja obliczyłem to wychodzi −9 ale jak wrzuciłem do
kalkulatora to wyszło 3
|3 −2 0|
|−3 1 0|
|0 0 −1| = −3+0+0−0−6=−9
3 −2 0
−3 1 0
17 lis 15:26
Szymek:
| 3 −2 0|
|−3 1 0|
| 0 0 −1| = −3+0+0−0−6=−9
3 −2 0
−3 1 0
Może bardziej czytelne
17 lis 15:31
Janek191:
I 3 − 2 0 I
det I − 3 1 0 I =3*1*(−1) +(−2)*0*0 + (−3)*0*0 − 0*1*0 −(−3)*(−2)*(−1) −3*0*0 = −3 +6 =3
I 0 0 −1 I
17 lis 15:35
Cris: mógłby ktoś pomoc z zadaniem w ktorym musze je wykonac metoda drzewka ?
17 lis 15:36
Szymek: Janek191 a ten sposób co ja zrobiłem to dlaczego nie działa ?
17 lis 15:40
Janek191:
Tam było odjąć ( − 6) , czyli dodać 6.
17 lis 15:42