matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna.
Jaro:
Pokaż.,że arcsin(sin(x))=x
17 lis 15:26
Nienor:
Jeżeli sinx=y, to arcsiny=x czyli: arcsin(sinx)=z, to sinx=sinz ⇒ x=z+2kπ, k∊ℤ
17 lis 15:35
Jaro:
Dzięki.
17 lis 15:39