matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie tryg. kolokwium!!
Kasia:
Rozwiąż równania: sin(
π
6
− 2x)=cos(x+
π
3
) ctg(2x+
π
3
)=ctgx tg(2x+
π
4
)=ctg(3x+
π
6
) tgx+tg2x=tg3x Próbowałam ze wzorami na cos2x i sin2x, ale poległam i nie moge ruszyć. Ktoś pomoże?
17 lis 15:08