a
agagaga: Oblicz pole trójkąta równobocznego którego a = 8 c m.
17 lis 15:07
agagaga: ?
17 lis 15:09
Kasia: | | a2 √3 | |
wzór na pole tr. równobocznego to P= |
| . Podstawiasz a i masz. |
| | 4 | |
17 lis 15:10
17 lis 15:13
agagaga: 16√3 / 4 = 4√3
17 lis 15:13
17 lis 15:13
agagaga: ?
17 lis 15:15
5-latek: 82 to nie jest to samo co 2*8 tylko 8*8
17 lis 15:15
Kasia: P=8*8*√34=64√34=16√3
17 lis 15:16
agagaga: 64√3 / 4 =16√3
17 lis 15:16
5-latek: no i
17 lis 15:19
Cris: mógłby ktoś pomoc z zadaniem w ktorym musze je wykonac metoda drzewka ?
17 lis 15:23