Równania kwadratowe z wartoscią bezwzględną
pomocy :D: Rozwiąż równanie Ix2+x+1I + Ix+1I =5
17 lis 14:14
pomocy :D: Bardzo prosze chociaż powiedzieć co i jak po kolei
17 lis 14:19
kwiatuszek: A czy dobrze napisałeś równanie.,bo cos mi tu nie pasuje?
17 lis 14:22
pomocy :D: wszystko jest ok
17 lis 14:23
pomocy :D: 
17 lis 14:32
pp:D:
17 lis 14:42
ICSP: x2 + x + 1 +|x+1| = 5
Gdy x ≥ −1
x2 + x + 1 + x + 1 − 5 = 0
x2 + 2x −3 = 0
x = 1 v x = −3 ale x = −3 nie należy do rozpatrywanego przedziału wiec nie jest rozwiązaniem
Gdy x < −1
x2 + x + 1 − x − 1 = 5
x = √5 v x = −√5 ale x = √5 nie należy do rozpatrywanego przedziału wiec nie jest
rozwiazaniem.
Odp x = −√5 v x = 1
17 lis 14:52
pp:D: Dzięki wielkie

17 lis 14:57