matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rysunek i obliczenia
marlena:
Przekątna kwadratu ma długość 24cm. Oblicz pole i obwód tego kwadratu.
17 lis 13:35
5-latek:
d=a
√
2
=24 wylicz a i P=a
2
OBwod =4*a I koniec zadania ktore zajmuje moze 1 minute
17 lis 13:37
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/854.html
a tu masz rysunki
17 lis 13:40