matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąty przystające
kuki:
W trójkątach ABC oraz A'B'C' poprowadzono środkowe AD i A'D'. Wiadomo, że |AB| = |A'B'|, ∡DAB = ∡D'A'B' i ∡ADB = ∡A'D'B'. Udowodnij, że trójkąty ABC i A'B'C' są przystające.
17 lis 13:31