wyznacz dziedzinę funkcji
Hook: Mam problem z zadaniem proszę o pomoc.
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x) = log (1 − log(x2 − 5x + 6))
.
17 lis 13:29
5-latek: jakie sa warunki dla logarytmu
jak musi byc podstawa i jak musi byc liczba logarytmowana ?
17 lis 13:31
Hook: f(x)=logax
a>0
x>0
D=R+
17 lis 13:39
5-latek: Z tego logarytmu wewnatrz nawiasu x2−5x+6>0
A takze z zewnetrznego logarytmu 1−log(x2−5x+6)>0
17 lis 13:44
Hook: ok chyba już rozumiem dzięki
17 lis 13:57
Hook: ok chyba już rozumiem dzięki
17 lis 13:57