nierówność kwadratowa
misqowiec: zbiorem rozwiąń nierówności−x2+2x−1<0 jest:
17 lis 12:46
krystek: −(x−1)2<0⇔(x−1)2>0 naszkicuj parabolę i daj odp
17 lis 12:48
misqowiec: ja robiłem Δ=0 x=1 i co dalej po podtawieniu jedynki wychodzi 0<0
17 lis 13:00
krystek: Naszkicuj parabolę

17 lis 13:03
krystek:
17 lis 13:16
misqowiec: ok zdążyłem załapać
17 lis 13:22
5-latek: czyli zapisz rozwiazanie x∊ do ?
17 lis 13:23
misqowiec: R\1
17 lis 13:25
misqowiec: widzę że chcesz mnie trochę pognębić
17 lis 13:26
krystek: ładnie będzie D=R/{1}
17 lis 13:28
5-latek: No i gitara

albo tak jako ze zbior liczb rzeczywistych R to (−oo, oo) to
x nalezy (−oo 1)U(1 ,oo)
17 lis 13:29
krystek: x∊R/{1} zapomniałam ,ze to nierównośc .
17 lis 13:32