Zadania z technikum - proszę o pomoc
Fastrets: Witam. Proszę o rozwiązanie tych zadań, będę bardzo wdzięczny za pomoc

Bardzo mi zależny na tym

Oto treści zadań:
http://vpx.pl/i/2013/11/17/CCF20131114_00000.gif
Przepraszam ze daje je w pliku graficznym ale nie ma większego sensu ich przepisywać.
17 lis 09:59
Bizon:
... to się nazywa ... −:(
17 lis 10:27
5-latek: znaczy lenistwo
17 lis 10:32
Fastrets: To jak pomoże ktoś?
17 lis 10:38
john2: Wypadałoby chociaż napisać, z którymi masz problem, bo np. pierwsze to chyba umiesz?
17 lis 10:41
Fastrets: W pierwszym C , dobrze?
A co do kolejnych to będzie problem.
17 lis 10:42
5-latek: Tak, ale dawaj je po kolei na forum .
Miej szacunek do drugieo czlowieka . Przynajmniej ja nie bedde skakal po linku co rusz zeby
napisac odpowiedz. OK?
17 lis 10:43
Fastrets: OK Przepisałem narazie tyle:
2. Dla jakich liczb x ciąg −2, x2 − 3, 12 jest rosnącym ciągiem arytmetycznym?
A. Dla dowolnej liczby x. C. Dla x = −2 pier.2 lub x = 2
pier.2
B. Wyłącznie dla x = 2 pier.2 D. Dla x = 3.
3. Pole zacieniowanej na rysunku obok figury wynosi:
A. 8(PI − 2)
B. 32(2PI − 1)
C. 64(PI − 1)
D. 8(PI − 1)
4. Suma wielomianów W(x) = 9x2 − 12x + 4 oraz V(x) = 5x3 − 6x2 + 12x + 4 jest równa:
A. 5x3 + 3x2 + 8
B. 5x3 −3x2 + 8
C. 5x3 + 3x2 + 12x
D. 5x3 + 3x2 + 24x
17 lis 10:49
john2: Fastrets, ile to jest −3 + 3 =
17 lis 10:51
Fastrets: 0
17 lis 10:54
john2: Zgoda. A teraz:
| 0 | |
| =  |
| 2*(−3) −8 | |
17 lis 10:56
5-latek: zadanie nr2 .
Znamy twierdzenie o kolejnych 3 wyrazach ciagu arytmetycznego
Co ono nam mowi ?
17 lis 10:58
5-latek: Tak bardzo zalezalo na pomocy
17 lis 11:10
john2: Fasters,
Mam nadzieję, że się jeszcze nie poddałeś. Wskazówka do 1.
Gdy mnożymy jakąkolwiek liczbę przez zero, otrzymujemy zero,
Np. 3 * 0 = 0
Z dzieleniem jest podobnie,
| | 1 | |
Można to samo zapisać jako iloczyn: 0 * |
| = 0 |
| | 3 | |
Pamiętaj jednak, że zero nie może być w mianowniku, tzn. nie możemy dzielić przez 0.
17 lis 11:18