F.homograficzna
Blue: Podaj dziedzinę funkcji i zbiór wartości:
a) f(x) = 1/|x|+2
Czy to będzie D= {0} , Yf= {1/2}

Tak mi wyszło z wykresu..
17 lis 09:58
krystek: | | 1 | |
Jeżeli y= |
| +2 D=R/{0} |
| | IxI | |
17 lis 10:01
Blue: nieee, 2 jest w mianowniku
17 lis 10:03
krystek: To masz D żle
17 lis 10:05
krystek: IxI+2≠o D=R
17 lis 10:06
Blue: Mogłby ktoś narysować wykres tego
17 lis 10:09
Blue: yf= (0, 1/2) a D = R teraz dobrze?
17 lis 10:11
Blue: tzn przy 1/2 powinno być zamknięte
17 lis 10:11
17 lis 10:18
krystek: | | 1 | | 1 | |
dla x<0 masz y= |
| =− |
| |
| | −x+2 | | x−2 | |
17 lis 10:25