..
ola1: Może ktoś mi polecić dobrą stronę na której bym mogła poćwiczyć całkowanie przez części ni w
ząb ich nie rozumiem

?
16 lis 23:00
PW: Uważam, że to jest całkiem dobra strona. Możesz tu wrzucić swoje zadanie. Jeśli rozwiązałaś −
pokaż jak − sprawdzimy. Jeśli nic nie wiesz, pokażemy.
16 lis 23:05
MQ: Poza tym możesz wrzucić szukanie po frazie "całkowanie przez części" lub "przez części" i
znajdziesz posty z takimi zadaniami.
16 lis 23:18
16 lis 23:25
16 lis 23:25
ola1: Też tak uważam że to dobra strona tylko właśnie chodzi o to że ja zaczęłam, uczyć się innym
sposobem całkowania na części niż na tej stronie i teraz mam problem

A O TO MOJE wypociny

x
2sinxdx= u=sinx v'=x
2
u'=−cosx v=x
3/2
=
13x
3sinx−∫
13x
3(−cosx)=
13x
3sinx+
13∫x
3sinx
16 lis 23:38
Mila:
[x2=u, 2xdx=dt, dv=sinx dx, v=∫sinxdx=−cosx ] licz i wyjdzie
17 lis 00:00