matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
mana:
Rozwiąż równanie |x|+|x−3|=3
16 lis 21:49
Radek:
1 (−
∞
,0) −x−x+3=3 −2x=0 x=0∉(−
∞
,0) 2. [0,3) x−x+3=3 0=0 x∊[0,3) 3. x+x−3=3 2x=6 x=3 Rozwiązaniem jest x∊[0.3]
16 lis 21:53
mana:
Dziękuję
16 lis 21:58