pomozecie? nigdy nie rozumiem matmy.
anetk@: rozwiaz algebraicznie i graficznie uklad rownan : 2(x+1)− y=3
2x +3(y− 2)= y−2
16 lis 21:26
5-latek: Powiedz co mnie to obchodzi z e nie rozumiesz matematyki

Nie rozumiesz bo tak ci wygodnie
Graficznie wyznacz z1 rownania y i z drugiego rownania y masz dwa rownania prostych
postaci y=ax+b (postaci kierunkowej ) Na rysuj te proste na ukladzie wsolrzednych . Punkt
przeciecia sie prostych bedzie rozwiazaniem ukladu
Algebraicznie
Masz juz uklad uporzadkowany wiec wstaw y z 1 rownania do drugiego i wylicz x potem ten x
wstaw do 1 rownania i wylicz y i koniec zadania . OK?
16 lis 21:34
Theosh:

dla @5−latek. Niedługo to ludzie nie będą w stanie w pamięci policzyć 2x2, bo im się nie
będzie chciało.
16 lis 21:37