prosze pomocy!!! niemam pojecia jak to zrobic a potrzebuje to na pon ;( prosze
kasia8: napisz rownanie okregu o srednicy ab wiedzac ze a=(2,4) i b=(−1,3) wyznacz rownanie stycznej do
okregu i prostopadlej do ab
16 lis 21:21
dero2005:
| | xA+xB | | yA+yB | |
S = ( |
| ) , ( |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
S = (0,5 , 3,5)
| | √10 | |
r = |SA| = √(xA−xS)2 + (yA−yS)2 = |
| |
| | 2 | |
| | 10 | |
(x − 0,5)2 + (y − 3,5)2 = |
| |
| | 4 | |
a*a
AB = −1
y
A = a(x − x
A}+y
A = −3x + 10
y
B = a(x − x
B) + y
B = −3x
16 lis 22:45