Rozwiąż równania Pomocy potrzebne na poniedziałek
jo;la: Rozwiąż równania
a) x4+2x3+2x2=0
b)2x3+x2−8x−4=0
16 lis 20:03
Piotr 10: a) x2(x2+2x+2)=0
x2=0 v x2+2x+2=0
x=0 v Δ=4−8= −4 <0
ODP: x=0
b) x2(2x+1) −4(2x+1)=(2x+1)(x2−4)=0
2x+1=0 x x2−4=0
x=−0,5 v x=2 v x=−2
ODP: x∊{−2;−0,5;2}
16 lis 20:06
5-latek: a) x2(x2+2x+2)=0 to x2=0 to x=0 lub x2+2x+2=0 a to policz −−−−−−
b) x2(2x+1)−4(2x+1)=0 to (2x+1)(x2−4)=0 to to 2x=1=0 to x=.... lub x2−4=0 to x= + cos
lub x=−cos
16 lis 20:10
5-latek: A
Piotr10 jak zwykle do konca
16 lis 20:12